Tietoa raakamaidosta ja sitä myyvistä maatiloista

Bulgarianjugurtti

Lämmitä 5L tilamaitoa 90 asteeseen ja jäähdytä vesihauteessa 40 asteeseen.
Lisää yksi purkki (n. 200g) Bulgarianjugurttia.
Sekoita ja anna hautua lämpimässä 12 tuntia.
Esim. lämmitä uuni 50 asteeseen ja laita jugurtti uuniin, sammuta 15 minuutin jälkeen ja jätä jugurtti uuniin 12 tunniksi. Toinen vaihtoehto on lisätä hiukan vaikkapa kylpyhuoneen lattialämmitysta ja laittaa kattila lattialle ja huopa päälle. Varmista että lattia tunttuu lämpimältä. Jos jugurtti ei ole vielä 12 tunnin jälkeen valmis, jätä vielä pariksi tunniksi.
Jugurtti on valmis, kun massa lohkeaa sitä lusikoitaessa. Sekoita tasaiseksi.
Jugurtti on ”ylikypsää” jos massassa on kuplia tai jugurtti tuoksuu ja maistuu erittäin voimakkaalle. Jäähdytä nopeasti vesihauteessa ja varmista että jugurtti ei ole enää lämmintä kun laitat sen jääkaappiin.
Muista koko reseptin läpi pitää hygeniasta ja puhtaista välineistä erityisen hyvää huolta!

Vastaa